Selasa, 17 November 2009

Bengkel Penggunaan Kamera dalam P&P

Pada 10 Nov 2009 yang lalu, PKG Gunung Semanggol telah mengadakan Bengkel Penggunaan Kamera Dalam P&P untuk Juruteknik Komputer sekolah dan PKG Daerah Kerian. Seramai 15 orang Juruteknik Komputer yang telibat.Bengkel ini telah diadakan selama 3 hari bermula dari
10 -12 Nov 2009.


Di sepanjang bengkel berlangsung, semua juruteknik komputer telah di dedahkan dengan Teknik Penggambaran Video yang di sampaikan oleh En.Zamhuri B. Tasir dari Unit Media BTPN Perak, serta di ajar bagaimana untuk menggunakan Kamera Pegun/Still Camera dengan cara yang betul yang telah di Sampaikan oleh En Aspiyah Mahyus b. Ismail dari PKG Kuala Kurau. Terima Kasih diucapkan kepada penceramah yang hebat dan cemerlang di atas tunjuk ajar yang diberikan..

Di akhir Bengkel tesebut, semua Juruteknik Komputer telah di beri kumpulan dan tugasan untuk menghasilkan sebuah Video Klip Pendek selama 5 minit. semua kumpulan telah berjaya menghasilkan klip video tersebut dengan jayanya. Semoga dengan berakhirnya kursus ini,semua Juruteknik komputer di Daerah kerian dapat menggunakan kamera dengan cara yang betul dan dapat membantu pihak sekolah menghasilkan video klip yang bermutu..

0 comments:

Catat Ulasan

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More